Tarka-barka torta
6 tojásból piskótát sütünk
A csatos tortaformát Én mindig kibélelem sütőpapirral, nálam az a biztos.
A 6 tojássárgájához 6 evkanál kristálycukrot és 6 evkanál hideg csapvizet adok. Kikavarom jó habosra a tojássárgáját.
A 6 tojásfehérjéhez 1 csipet sót teszek és habverővel kemény habbá verem.
4 kanál lisztet adok a tojássárgájához, összekeverek és a habot is belekeverem óvatosan, hogy össze ne essen a hab. Kb. felét elveszem.
2 evőkanál kakaóport teszek a megmaradt részhez.
A kakakó nélküli habot beleöntöm a tortaformába és rárakom a kakaósat, ha megvan 1 torta lapáttal az egészbe bele kavarok két kört. Berakom az előmelegített sütőbe.
Vízgőz felett tortabevonó csokit olvasztok, ha elolvadt pici étolajat öntök hozzá, összekavarom és mehet a kihült tortára.
Isteni finom tejszínhabbal, a kisfiam kedvence. A férjem eperlekvárral szereti :)
Jó étvágyat!
Tarka-barka 6
Kettévágtam a piskótát, eper lekvárral kentem meg a felét és összefordítottam. Tetejére csokit olvasztottam.