Ananászos torta
A képen nem ez az ananászos torta van...
ananászos torta másként
Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 24 dkg grízes liszt.
Krémhez: 3 dl tej, fél vaníliacukor, 1 ek grízes liszt, 15 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 doboz ananászbefőtt.
Elkészítés: 8 tojássárgáját, 40 dkg cukorral habosra keverjük. 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és az 1 kávéskanál sütőporral elkevert 24 dkg grízes liszttel együtt, óvatosan a tojássárgájához keverjük. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben lassan sütjük. A kihűlt tortát 3 lapra vágjuk és megtöltjük ananászkrémmel. Tetejét bevonjuk tejszínhabbal, reszelt csokoládéval és ananászdarabokkal díszítjük.
Ananászkrém: 3 dl tejben elkeverünk fél vaníliacukrot, 1 ek grízes lisztet, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A 15 dkg vajat a 12 dkg porcukorral jól elkeverjük, aztán összedolgozzuk a kihűlt péppel és az 1 doboz leszűrt ananászbefőttel.