Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Lekváros bukta

kép töltés alatt...

Hozzávalók:
a kovászhoz:
1 evõkanál finomliszt,
3 dkg friss élesztõ,
1 evõkanál porcukor,
1 dl tej;
a tésztához:
50 dkg finomliszt,
2 evõkanál porcukor,
kevés tej,
4 dkg vaj vagy margarin,
3 tojás sárgája,
csipetnyi só;
a töltelékhez:
30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
a tészta tetejére:
10 dkg zsír.

Elkészítés:
A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztõt, 1 evõkanál lisztet és porcukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk.

A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztõt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, és a tetejét is meglisztezzük.

Ruhával letakarva dupla nagyságúra kelesztjük.
A kelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. 5 x 8 cm-es téglalapokra vágjuk, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a lekvárt annyi hosszúkás darabra vágjuk, amennyi a tésztalapok száma. Mindegyikre ráteszünk egy darabot, és belegöngyöljük a tésztába.

A buktákat olvasztott zsírral bekenjük, és zsírozott tepsibe tesszük, nem nagyon szorosan egymás mellé.

További fél órán keresztül még kelesztjük, majd az elõmelegített, forró, gõzös sütõben, közepes lángon megsütjük.

Jó étvágyat!






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 134
Tegnapi: 310
Heti: 1 248
Havi: 4 890
Össz.: 1 022 092

Látogatottság növelés
Oldal: Lekváros bukta
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2017 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: lekváros bukta andi konyhája - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »