Bögrés mákos meggyszórattal
Hozzávalók:
(2,5 dl-es bögrét használok)
1 bögre liszt
1 csomag sütőpor
1 bögre darált mák
1 bögre kristálycukor
1 csipet só
1 bögre tej
1 db tojás
Fél dl olaj
1 marék rumos meggy.
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat külön – külön összekeverni, majd egybeönteni, és elkeverni, nagyjából, lényeg, hogy egységes masszát kapjunk.
33x20-as magas falú tepsibe önteni, és a magozott rumos meggyel megszórni.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütni. (tűpróba)
Ha akarunk, tehetünk rá csoki bevonatot, vagy félbe vágva lekvárral megkenni, vagy vajas krémmel tölteni, a variációk száma csak tőlünk függ.
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem kell sokat mosogatni se, és mégis egy remek süti a végeredmény:)
Jó étvágyat!
Saját termésű meggyből az igazi frisssen szedtem a fáról...