Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Kapros-túrós lepény

kapros_turos.jpg

Hozzávalók (20x26 cm tepsihez)

Tésztához: 200g liszt (Beiker) 30g porcukor, 30g margarin, 1/2 tasak  szárított élesztő, 1 tojás, 100ml tej, csipet só
 

Töltelékhez: 250g túró, 220 cukor, 10g kapor (apróra vágva) 1 tojás, 20g kukorica dara
 
Tejfölös öntethez: 250ml tejföl, 1 tojás, pici só

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
 
Összegyúrom a tésztához valókat. Az élesztőt simán összekeverem a liszttel, összegyúrom, nem kelesztem. Kivajazom a tepsit, vékonyra  (3mm) nyújtom a tésztát. A tésztát a tepsibe helyezem. Összekeverem a töltelékhez valókat, és egyszerűen a tésztára öntöm. 
Ezután kézi habverővel felverem a tojást, majd belekeverem a tejfölt, sót.

A túró tetejére kanalazom. Beteszem a sütőbe, és kb. 30 percig sütöm. Figyelni kell, mert könnyen megbarnul a teteje. 

Én be szoktam a tetejét tésztával rácsozni.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 159
Tegnapi: 233
Heti: 392
Havi: 4 293
Össz.: 1 577 112

Látogatottság növelés
Oldal: Kapros-túrós lepény
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »