Kapros-túrós lepény
Hozzávalók (20x26 cm tepsihez)
Tésztához: 200g liszt (Beiker) 30g porcukor, 30g margarin, 1/2 tasak szárított élesztő, 1 tojás, 100ml tej, csipet só
Töltelékhez: 250g túró, 220 cukor, 10g kapor (apróra vágva) 1 tojás, 20g kukorica dara
Tejfölös öntethez: 250ml tejföl, 1 tojás, pici só
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
Összegyúrom a tésztához valókat. Az élesztőt simán összekeverem a liszttel, összegyúrom, nem kelesztem. Kivajazom a tepsit, vékonyra (3mm) nyújtom a tésztát. A tésztát a tepsibe helyezem. Összekeverem a töltelékhez valókat, és egyszerűen a tésztára öntöm.
Ezután kézi habverővel felverem a tojást, majd belekeverem a tejfölt, sót.
A túró tetejére kanalazom. Beteszem a sütőbe, és kb. 30 percig sütöm. Figyelni kell, mert könnyen megbarnul a teteje.
Én be szoktam a tetejét tésztával rácsozni.