Rumos-diós szelet |
Hozzávalók: |
A tésztához: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 2 dkg liszt, kevés búzadara. A diótöltelékhez: 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál rum. A rumos mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál rum. |
Elkészítés: |
A tésztához a 6 tojássárgáját, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojássárgáját, valamint a darált diót és a lisztet. A tepsit kikenjük margarinnal (lehet sütőpapírral is bélelni), megszórjuk búzadarával, beleöntjük az elkészített masszát és előmelegített sütőben 220°C-on aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, félbevágjuk, és megtöltjük az alaposan elkevert diós töltelékkel. A tetejét beborítjuk a 2 evőkanál forró vízzel elkevert rumos porcukorral. |
Jó étvágyat! |