Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Rumos-diós szelet

Hozzávalók:
A tésztához: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 2 dkg liszt, kevés búzadara.
A diótöltelékhez: 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál rum.
A rumos mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál rum.
Elkészítés:
A tésztához a 6 tojássárgáját, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojássárgáját, valamint a darált diót és a lisztet. A tepsit kikenjük margarinnal (lehet sütőpapírral is bélelni), megszórjuk búzadarával, beleöntjük az elkészített masszát és előmelegített sütőben 220°C-on aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, félbevágjuk, és megtöltjük az alaposan elkevert diós töltelékkel. A tetejét beborítjuk a 2 evőkanál forró vízzel elkevert rumos porcukorral.
Jó étvágyat!




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 104
Tegnapi: 233
Heti: 337
Havi: 4 238
Össz.: 1 577 057

Látogatottság növelés
Oldal: Rumos-diós szelet
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »