Flamingó szelet
A tésztához: 40dkg liszt, 4ek cukor, 1ek. v. tojásnyi zsír, 1-2 dl tej., 1db tojás, 1dkg szalakáli, 1 vérnarancs aroma(Tesco), pici étolaj.
A krémhez: 20dkg margarin, 25dkg porcukor, 6dl tej, 6ek liszt, 1cs.van.cukor.
(vagy 1cs. vanília puding 6dl tejben megfőzve, ha ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)
Tészta:
A szalalkálit forró tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi anyagot.
Ha jól összedolgoztuk, három részre osztjuk a tésztát és vékonyra nyújtjuk.
3 lapot sütünk belőle. Gyorsan sül, vigyázni kell vele.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel.
Nagyobb méretű tálcát helyezünk a tetejére és erre kisebb súlyt fektetünk, hogy a süteményt picit összenyomja. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető. Tetejét szeletelés előtt szitált porcukorral meghintjük jó gazdagon.
Finom és egyszerű sütemény!
Jó étvágyat!