Kati szelet
Hozzávalók:
-15 dkg zsír
-3 db tojás
-2 ek cukor
-15 dkg porcukor
-1 cs sütőpor
-csipetnyi só
-50 dkg liszt
-1 ek cukrozatlan kakaópor
-2-3 ek lekvár
-3 dl tej
-csokireszelék
Elkészítés:
15 dkg zsírt összegyúrom az 50 dkg liszttel, 2 ek cukorral, 1 cs sütőporral, 3 tojássárgájával és a csipetnyi sóval.
A tésztát 3 egyenlő részre osztom, s 3 egyforma lapot sütök belőle. A legrosszabb lapot összetöröm, hozzáadok 1 ek kakaóport, 2-3 ek lekvárt, majd felöntöm 3 dl forró tejjel, s alaposan elkeverem, majd a két lap közé kenem.
A tetejére a 3 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral gőzön kifőzöm ( folyton kevergetem, s mikor már szép fehér, s ragacsos akkor jó ), s rákenem a tetejére.
Díszítésnek csokireszeléket szórhatunk rá.
Tanácsok:
A sütemény másnaposan, harmadnaposan a legfinomabb, mikor összeérik. Első éjszakát szigorúan a hűtőben tölti, addig nem szeletelem fel ( különben se lehet, mert nagyon törik még. ) :)
Ha szeretnénk kicsit feldobni, 1-2 ek darált diót is keverhetünk bele.
Elkészítési idő: 60 perc
Jó étvágyat!