Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Szalagos fánk (pampuska)

farsangi_fank.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl + 2-3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és még annyi tejet (2-3 dl), hogy lágy tésztát kapjunk. Hólyagosra kikeverjük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, amíg a tészta a duplájára dagad.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és 5-6 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat 20 percig pihentetjük, hogy szép szalagosak legyenek.

Bőséges olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig sütjük.

Lekvárral, porcukorral kínáljuk.


Jó étvágyat!




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 170
Tegnapi: 148
Heti: 937
Havi: 4 311
Össz.: 1 621 943

Látogatottság növelés
Oldal: Szalagos fánk (pampuska)
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »