Vadgesztenye süti
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz,
20 dkg margarin,
1 csomag
25 dkg-os gesztenyemassza,
15 dkg porcukor,
2 ek. Rum,
kicsi tej.
Elkészítés:
kb. 30-35 percet fog igénybe venni
A hozzávalókból gyúrjunk egy formázható masszát úgy, hogy a tejet csak fokozatosan adjuk hozzá, és a porcukrot mindenképpen szitáljuk át.
A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat A golyókat fogvájó segítségével félig – háromnegyedig mártsuk olvasztott csokoládéba. Csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni.
A fogvájó okozta lyukat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük, mivel a massza nagyon könnyen formázható.
Könnyen elkészíthető, mutatós, sütés nélküli sütemény.
50 db lett belőle.
A kisfiam első iskolai farsangjára készítettem el ezt, azt hiszem sikere volt.
Jó étvágyat!