Andi77 tuti tárkonyha
Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze
Epres-almás túrós szelet
tésztához
- 7 tojás
- 7 ek cukor
- 3/4 cs sütőpor
- 1 dl étolaj
- 3 ek kakaópor
- 5 ek liszt
- 1 citrom reszelt héja
krémhez
- 50 dkg túró
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 ek cukor
- 1 cs margarin
- 1 citrom reszelt héja
- kevés citromlé
bevonathoz
- 8 dl epres-almás gyümölcslé
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
elkészítés
- A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, amivel egyneművé keverjük, majd beletesszük a citromhéjat. A sütőport elkeverjük a liszttel, amit a felvert tojások habjával váltakozva a tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverünk, végül belehintjük a kakaóport is. A masszát egy 24 x 40 cm-es, magasabb falú, kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk.
- Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!), majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
- A túrót simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a kis citromlét is. A tepsiben kihűlt tészta tetejére kenjük.
- elkészítjük a bevonatot
- A vaníliás pudingot kevés gyümölcslével simára keverjük, majd a maradék levet, cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. Még melegen a túrókrém tetejére öntjük, elengyengetjük.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hogy a vajas túrókrém megdermedjen.
Weblap látogatottság számláló:
Mai: 116
Tegnapi: 100
Heti: 216
Havi: 372
Össz.: 1 624 255
Látogatottság növelés