Gesztike süti
Tészta:
-10 tojásból piskótát készítünk, úgy hogy a tojássárgájához 10 evkanál vizet is teszünk. A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.
Krém:
15 dkg margarint a 10 dkg porcukorral habosra keverjük, a 1 vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a 35 dkg gesztenyemasszát hozzákeverjük.
Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
Tetejére:
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál)
Elkészítés:
A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel.
Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, adunk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égessük, de a víz elhagyható, és jobb is nélküle.
Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és egyenletes krémet kaptunk, akkor ráöntjük a tészta tetejére, és gyorsan elsimítjuk.
Vajjal a legcélszerűbb elkészíteni.
Nagyon szép testes bevonatot ad, a megfelelő szilárdságúra dermed, jól szeletelhető a sütemény, nem törik, és nem mázolódik.
Szeletelni legjobb forró vízbe mártott, vékony pengéjű, éles késsel.
Ezt a bevonatot szeretem a legjobban.
Könnyen, gyorsan elkészíthető, és nem okoz csalódást.
Kihűlés után szeleteljük. Tejszínhab is megy hozzá! Könnyű és finom lesz!
Jó étvágyat!