Linzer (Éva nagynénim legjobb linzerje)
- 50 dkg liszt
- 1 db ráma kocka
-19 dkg porcukor
-1 csomag sütőpor
-1-2 csomag vaniliás cukor
-1 db egész tojás
(ha nagyon sokat szeretnél sütni belőle akkor duplázd meg a hozzávalókat)
A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és lágy tésztát gyúrunk. Ha kemény vagy száraz lenne a tészta, tejföllel lazíthatunk rajta. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
tipp: gyorsan dolgozd össze a hozzávalókat, hogy ne melegedjen fel a kezed alatt a tészta.
Fél centisre kinyújtjuk, kiszúrjuk a karika- vagy virágformával, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, lekvárral kettesével összeragasztjuk a süteményeket.
Linzerket porcukorral meghintjük.
2-3 óra alatt visszapuhulnak és fogyaszthatók a sütik.
Jó étvágyat!