Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Almás lepény

Édesanyám szakácskönyvéből

almas59.jpg

hozzávalók:

25 dkg margarin,

40 dkg finomliszt,

12 dkg kristálycukor,

2 tojássárgája,

1/2 citrom reszelt héja és leve,

1 csomag sütőpor,

1 csomag vaníliás cukor,

tejföl

Töltelékhez:

2 kg alma,

fahéj,

2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés :

A margarint a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom, 2 cipóra osztom.

Amíg pihen, az almát meghámozom, lereszelem.

A sütőt előmelegítem.

A tészta egyik felét, lisztezett deszkán közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma.

Megszórom vaníliás cukorral és fahéjjal.

Ezután következik a tészta másik fele, ezt is hasonló méretűre nyújtom, a süti tetejére hengergetem.

Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem, és mehet is kb. 40 percre a sütőbe.

Teteje világosbarna, kb. már jó is lesz.

Kihűlt lehet szeletelni.

 almas_lepeny_88.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 462
Tegnapi: 1
Heti: 1 193
Havi: 4 761
Össz.: 1 585 888

Látogatottság növelés
Oldal: Almás lepény édesanyám szakácskönyvéből
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »