Tekert piskóta
Hozzávalók:8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, ½ cs. sütőpor, porcukor, 40 dkg baracklekvár.
|
|
Elkészítés:A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A habhoz hozzáöntjük a sárgáját és habverővel addig verjük, amíg teljesen egynemű lesz. A sütőporos lisztet lassan szórjuk a masszához, és fakanállal simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük. Ha kisült, még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és óvatosan feltekerjük. Ha kihűlt, kiterítjük. A tészta belső felületét megkenjük baracklekvárral, és újra feltekerjük. A piskótatekercset kb. 2 cm széles szeletekre vágva tálaljuk, tetejét porcukorral megszórjuk.
|