Andi77 tuti tárkonyha

Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

Citromos krémmel töltött piskóta szelet

imag0022.jpg




10 tojásból 1 nagy piskótát sütök. Kettévágom és az alábbi krémmek egyikével töltöm meg:

citromos_krem.jpg

Citromos krém 1.

Hozzávalók:

2 tojás
2 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
1 dl tej
2 citrom reszelt héja
1 citrom szűrt leve
15 dkg puha vaj / margarin

Elkészítés:

A tojásokat a liszttel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet, és lassú lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük, ezután keverjük bele a citromlevet, a héjat, és a vajjal habosra keverjük.

Naranccsal is elkészíthető, 1 narancs levét és reszelt héját használjuk fel hozzá.
Sütemények, torták töltésére alkalmas.

Citromos krém 2.

Hozzávalók:

10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
10 dkg vaj

Elkészítés:

Az adalékokat a vaj kivételével habverővel egyneművé keverjük, majd gőz fölött tovább kevergetve besűrítjük, és lehűtjük.
A habosra kevert vajjal elegyítjük a citromos, kihűlt krémet.
Készíthetjük úgy is, hogy a vajjal együtt sűrítjük össze az adalékokat, ekkor lényegesebben tovább tart a művelet.
Piskóták, lapok töltésére alkalmas.

Citromos krém 3.

Hozzávalók:

3 tojás sárgája
3 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
2,5 dl tej

Elkészítés:

A cukrot a tojás sárgákkal habosra keverjük habverővel, hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat és a levet.
A tejet felforraljuk, azonnal felöntjük vele lassan a citromos krémet, és állandó keveréssel sűrűre főzzük kis lángon.
A krémet időnként megkeverve kihűtjük, és utána töltjük meg vele a süteményt.

Citromos krém 4.


Hozzávalók:

1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
10 dkg cukor
5 dl tej
25 dkg Ráma margarin / vaj
15 dkg porcukor
1 citrom leve

Elkészítés:

A pudingport elkeverjük a liszttel és 10 dkg cukorral, felöntjük lassan a felforralt tejjel, és kis lángon, állandó keveréssel sűrűre főzzük, majd időnként megkavargatva kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a 15 dkg porcukorral, elegyítjük a hideg pudingos masszával, és ízesítjük a citrom levével.


Citromos krém 5.

Hozzávalók:

5 dl tej
5 evőkanál liszt
25 dkg puha Ráma margarin/vaj
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

A lisztet kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, majd lassan felöntjük a többi felforralt tejjel, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Időnként megkavargatva hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a citrom levével, majd egynemű krémmé keverjük a tejes masszával, végül ízesítjük a citromhéjjal is.

Citromos krém 6.

Hozzávalók:

6 dl tej
2o dkg cukor
2 csomag vanília puding
25 dkg Ráma margarin
1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, és időnként megkavargatva kihűtjük.
A habosra kevert margarinnal egynemű krémmé keverjük, a citromlével és a héjjal ízesítjük.
Tölteléknek is megfelel, és díszítésre is alkalmas.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 205
Tegnapi: 1
Heti: 936
Havi: 4 504
Össz.: 1 585 631

Látogatottság növelés
Oldal: Citromos krémmel töltött piskóta szelet
Andi77 tuti tárkonyha - © 2008 - 2024 - andi-tutireceptek.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »